Huh. Olipas siinä reissua jälleen kerrakseen: Käväsin paikallisessa Sanitätshausissa, joka on apteekinkaltainen kauppa, josta saa apuvälineitä, esim. tukisidoksia polveen, selänlämmittimiä, joita ei täällä myydä tavallisessa apteekissa. Ainut ongelma on se, että ne maksavat tolkuttomasti, ellei sairaskassa maksa omaa osuuttaan. Nytpä onkin sitten niin, että minä en välttämättä, eurooppalaisesta sairaanhoitokortista huolimatta, saa sitä tuettuna, koska en ole saksalaisen sairaskassan jäsen. Toivon todella (sormet, varpaat ja silmät ristissä), että Barmerille kirjoittaminen auttaa, koska todella tarvitsen sen tuen, eikä opiskelijalla ole varaa siihen alkuperäiseen hintaan. Muuten olen seuraavana leikkurin pöydällä, se on nimittäin sidettä halvempi keino, jos tukiaisia ei tule. (Pitäkää kaikki peukkuja pystyssä. Haluan vielä joskus juosta!)

Eurooppalaisen sairaanhoitokortin pitäisi euroopan unionin ja muutaman muun euroopan maan alueella taata se, että vieraassa maassa on samassa asemassa, kuin muutkin sen maan kansalaiset ja saa kaiken samalla hintaa. Valitettavasti tämä ei aina käytännössä toteudu. Funktioniert nicht im Praxis!

Patterit toimivat vihdoin ja viimein. (ILOINEN SIITÄ!!!! Aamulla oli pikkulätäköt ja varpaat jäässä.) Eräs tuttavani kävi niitä katsomassa ja totesi, että lämmittimessä on ihan liian vähän vettä, jotta siitä riittäisi myös lämmitykseen. En ihan hokaissut, että miten hän sai sen selville, mutta eipä tuokaan ymmärrä hermostonrakenteesta pätkän vertaa... :D Eli jokaisella meistä osaamisalueemme.

Kävin tänään myös kahvilla (tai teellä, en tykkää kahvista) ja söin ihanan marjapiirakkapalan. Se oli hyvää ja ei tätä minun laidutustani kaada. Jännä, miten tuntuu tuolta. Ennen olisin sortunut loppupäiväksi napostelemaan kaikkea hyvää (ja koko "dieetti" olisi sitten kaatunut tuohon päivään), mutta nyt ei edes tee mieli. Tosin voi olla, että koska nyt olen ihan tosissani muuttamassa elämäntapojani, on ajatusmaailmakin erilainen.

Mutta nyt, sopivasti lounaan jälkeen, tämä tyttö lähtee ruokakauppaan. (Ostoslistan kanssa tietysti... )